ni makanan pebret aku...kalu mak aku msk sampai licin aku kerjakan heeee punya la pebret!senang je nak wat nih...resepi mak aku ni...
1/2 kg ikan ( kat adelaide ni aku gna ikan sardin )
4 biji bwg besar
1 senduk cili kisar - nak pedas kisar cili api sket
4 keping asam keping
bunga kantan & daun kesum
cara nak wat...
msuk ikan dan 2 sb garam dlm puyuk...rebus ikan lebih kurang 25 min....dah msk asingkan isi ikan dr tulang....then isi ikan tu blend dgn bwg....amik puyuk lain...msukkan isi ikan & bwg yg dah di blend, cili kering kisar...bunga kantan belah 2...campak dlm puyuk....msuk daun kesum skali...then msk dgn api sederhana smpai mendidih...jgn lupa msukkan asam keping....seimbangkan garam & gula....siap!nyum nyum nyum :)